AMPA Escola Els Pinetons

Extraescolars

L’AMPA des de la seva comissió d’extraescolars ofereix als alumnes una sèrie d’activitats per a realitzar fora de l’horari lectiu.

Totes les activitats comencen el mes d’octubre i acaben a finals de maig.
Les quotes són mensuals i el pagament es realitza mitjançant domiciliació bancària.

Les activitats extraescolars tenen un increment del 50% per a qui no estigui al corrent de la quota de l’AMPA

DOCUMENTS

Inscripcions a les activitats extraescolars del curs 2018-19

Document de baixa de les activitats extraescolars

Normativa de les activitats extraescolars del curs 2018-19

 

activitats extraescolars curs 2018-2019

———–

CIRC

David Cuspinera

Cursos: 1r a 6è

Es treballen disciplines com l’acrobàcia, equilibris, malabars i aeris, a més de fer un petit tastet de “clown”. El desenvolupament i la pràctica de les diferents tècniques del circ, com a complement a l’educació física, pot esdevenir una eina pedagògica de primer ordre en els infants i la joventut.

IOGA

David Cuspinera

Cursos: 1r a 6è

De forma lúdica els infants exerciten la seva respiració i aprenen a relaxar-se, per fer front a l’estrès, a situacions conflictives, i a la falta de concentració, problemes evidents en la societat actual, afavorint la seva salut física i emocional. Al no ser un exercici de competició, disminueix l’agressivitat i afavoreix la capacitat de concentració; tot plegat summament important per al progrés escolar i la integració social. Els nens petits poden estar mancats d’agilitat i estar massa rígids, element que es supera amb facilitat mitjançant la pràctica de Ioga. Les postures i moviments de Ioga ofereixen als nens la possibilitat de divertir-se, imitant en les diverses postures, els diferents animals que les posicions simulen. El ioga per a nens és una manera divertida de desenvolupar el seu potencial creatiu i la seva capacitat de resoldre problemes i superar reptes.

ROBÒTICA

eXplorium

Cursos: 3r i 4t; 5è i 6è

Els cursos de Robòtica i programació de videojocs treballen la programació des d’un punt de vista divertit i motivant. En els primers cursos comencen amb robots més senzills i un llenguatge visual, mentre que en els últims fan ús de llenguatges més formals i robots on és necessari treballar també alguns conceptes d’electrònica.

PATINATGE

Activitat gestionada per l’AMPA

Cursos: 1r a 6è

El patinatge és un esport amb uns objectius principals, barrejar els moviments de dansa amb la sincronització dels peus, juntament amb la millora de l’equilibri.

DIBUIX I PINTURA

Alba Ballús

Cursos: 1r a 3r; 4t a 6è

EXPERIMENTEM, CREEM I APRENEM!
El punt de partida de moltes de les activitats serà l’obra de diferents artistes, donant a conèixer molt breument la seva obra i el moviment a què pertanyen. No obstant, hi haurà activitats que naixeran de la demanda dels nens i nenes per a aprendre a dibuixar alguna cosa concreta, a experimentar amb alguna tècnica o fins i tot per fer algun treball manual.
Són classes en les quals els alumnes tenen l’oportunitat d’experimentar, “equivocar-se” aprenent a acceptar i a valorar els errors i a reencaminar per a poder crear quelcom inesperat. És un espai en el qual es poden expressar sense buscar resultats concrets, poden modificar les propostes segons el seu criteri i ser ells mateixos els que valorin els seus treballs o les vivències que n’hagin sorgit. Vénen a passar-s’ho bé fent el que els agrada tot descobrint-se a ells mateixos.

ESPORT ESCOLAR

Activitat gestionada per l’AMPA

Cursos: 1r a 6è

La prioritat d’aquesta activitat és fomentar l’hàbit de practicar activitat física, mitjançant una varietat d’esports amb la que els infants aprendran a jugar entre ells. Aquesta activitat es realitza al pavelló de Can Noguera i en cas de pluja es fan activitats a l’escola. Els dissabtes hi han les jornades setmanals on els alumnes d’esport escolar es barregen amb els nens i nenes d’altres escoles de La Garriga.

Cursos: P5

Activitat subvencionada per l’ajuntament on els alumnes fan activitats físiques per treballar a nivell psicomotriu i agafar el gust per l’esport escolar.

PISCINA

Piscines La Garriga

Grups des de P3 a 6è

El pagament d’aquesta quota és trimestral, es divideixen els grups segons el nivell dels infants. Aquests grups són decidits pels monitors/es de piscina. És important llegir i saber la normativa de la piscina que us lliurarem en el moment de la inscripció a aquesta activitat.

FUN ENGLISH

Cambridge “Happy English”

Cursos: P4 i P5

Happy English ofereix classes extraescolars d’anglès a escoles en col·laboració amb Cambridge English. Són classes amenes i divertides que tenen per objectiu crear un ambient de classe agradable on els nens se sentin a gust i desenvolupin interès per l’idioma. Se segueix un temari i es fan sobretot jocs i activitats orals, cançons i contes i també sempre una fitxa

Cursos: 1r i 2n

Classes entretingudes i amenes que tenen per objectiu fomentar l’interès per l’idioma i desenvolupar una pronunciació correcta. Totes les activitats que es fan (les cançons, els contes, els jocs didàctics, etc.) segueixen un fil conductor amb diferents temes que varien cada mes, per tal de donar un sentit de continuïtat i progrés, la qual cosa també assegura que el vocabulari i les frases clau es revisin i reciclin.

ANGLÈS COMPLET

Cambridge “Happy English”

Cursos: 3r i 4t; 5è i 6è

Aquesta modalitat conté TOTS els aspectes de l’Anglès lúdic i addicionalment es fa servir un llibre d’exercicis que guia la pràctica escrita. Els alumnes aprendran a reconèixer paraules escrites i escriuran frases senzilles. Per assegurar una continuïtat a les lliçons i poder avaluar el progrés dels alumnes, es faran controls i redaccions escrites una vegada al mes que contribuiran a la nota de final de curs. Naturalment, els controls i les redaccions escrites estan adequats al nivell i l’edat de cada curs.
L’activitat tindrà un únic cost extra de 30€ aproximadament per la compra del llibre que es necessita.

DANSA

Tukupracum

Cursos: P3, P4 i P5

Activitat d’iniciació a la dansa on es fomenta la creativitat i el descobriment del propi cos com a font d’expressió. Es treballa la musicalitat, coordinació, desplaçaments, lateralitat, memòria, consciència corporal…sempre des de l’aprenentatge significatiu i vivencial i des d’una vessant lúdica.

Cursos: 1r i 2n

La classe consta de dues parts ben diferenciades : la primera es realitza mitjançant la tècnica clàssica per tal d’adquirir una bona consciència i col·locació corporal. Durant la segona part es duu a terme el treball coreogràfic de dansa jazz.

Cursos: 3r i 4t

Es realitza la continuïtat del treball de tècnica iniciat a 1r i 2n augmentant la dificultat i adquirint més precisió de moviment. D’aquesta manera, també s’augmenta la dificultat del treball coreogràfic.

Cursos: 5è i 6è

A més del treball tècnic de la dansa clàssica tant a la barra com al centre i de les seqüències coreografiades de la dansa jazz que ens permeten treballar els desplaçaments i l’orientació en l’espai, també s’introdueixen els exercicis de terra més propis del modern jazz.

ACROIOGA

David Cuspinera

Cursos: 1r a 6è

Un espai on despertarem a través del joc, el ioga, l’acrobàcia i la consciència en la respiració l’alegria del moviment, la flexibilitat i la concentració. Un espai on sentir, expressar-se i ser escoltat. I a través del sentits com el tacte, l’oïda i l’olfacte, aprendrem a relaxar-nos.

FUTBOL SALA

Cristian Vilches

Cursos: 1r i 2n

En aquesta activitat es formarà als nens i les nenes amb aspectes del futbol, sobretot treballarem des de la base tècnica i les normes bàsiques. A més, treballarem altres aspectes com el companyerisme, l’afany de superació, etc. Les activitats seran adaptades als alumnes participants.

Cursos: 3r i 4t

En aquesta activitat es formarà als nens i les nenes amb aspectes del futbol com poden ser la tècnica, la tàctica i les normes d’aquest esport cooperatiu. A més, treballarem altres aspectes com el companyerisme, l’afany de superació, etc. Les activitats seran adaptades als alumnes participants.